ОСТАННІ НОВИНИ

Керівництво прикордонного з Польщею села змусили відремонтувати укриття у школі

Наталя Дуляба

|

Керівництво села у Шегинівській громаді через суд змусили відремонтувати протирадіаційне укриття, здатне вмістити 1300 людей. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Йдеться про протирадіаційне укриття загальною площею 450 м кв, яке розташоване у школі одного зі сіл Шегинівської територіальної громади, що біля кордону з Польщею.

Це укриття здатне вмістити 1300 людей. Однак його балансоутримувач, сільська рада, незважаючи на 17 місяців повномасштабної війни, не навела там лад.

«Балансоутримувач, нехтуючи безпекою учнів та працівників школи, не вжив заходів щодо приведення захисної споруди у стан готовності та використання її за призначенням. Відповідно, прокуратура ініціювала вирішення питання у судовому порядку», – йдеться у повідомленні.

Суд визнав бездіяльність сільради протиправною та зобов’язав її привести укриття в належний технічний стан і готовність до використання.

Нагадаємо, це вже не перший випадок на Львівщині, коли суд змушує балансоутримувачів відновлювати укриття, які неможливо використовувати через неналежний технічний стан. Наприклад, «Львіввугілля» зобов’язали відремонтувати протирадіаційне укриття для своїх працівників.

Схоже рішення суд прийняв і щодо бомбосховища у центрі Львова. Відновити його має балансоутримувач – приватне акціонерне товариство.

У Золочівському районі селищну раду, яка не забезпечила належний технічний стан свого протирадіаційного укриття, теж зобов’язали зробити це через суд.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *