ОСТАННІ НОВИНИ

Контрнаступ складний, але ініціатива на нашому боці, – Зеленський

Наталя Дуляба

|

Президент України Володимир Зеленський назвав контрнаступ «складним», але зазначив, що ініціатива належить ЗСУ. Про це повідомляє Інтерфакс.

«Контрнаступ складний. Відбувається, напевно, повільніше, ніж хтось хоче», – сказав глава держави в інтерв’ю латиноамериканським ЗМІ.

Але контрнаступ, відзначив Зеленський, «це коли наступає армія, а не відступає назад. І це важливий позитив, ініціатива в руках України».

«Дуже складно так довго воювати. Дуже складно, коли в тебе дефіцит тієї чи іншої зброї. Все це дуже складно, тому що це війна. Я просто знаю, що нам складно, але я точно знаю, що росіянам складніше. У нас в очах втома, а в їхніх очах – страх», – заявив президент.

Водночас Володимир Зеленський додав, що Росія, на відміну від України, може завершити цю війну швидше і без зайвих жертв. Для цього РФ просто потрібно забратися з української території.

«Україна не збирається продовжувати війну на території Російської Федерації. Це ніколи не було нашою метою. Ми деокупуємо свої території. І в цьому різниця: їм є куди повертатися, а нам – ні», – наголосив він.

Як повідомляв Львівський портал, напередодні керівник української розвідки Кирило Буданов, оцінюючи контрнаступ, заявив, що він йде важко, бо окупанти залили бетоном усі свої оборонні позиції.

Нещодавно західні ЗМІ писали, що Україна змінила тактику свого контрнаступу, зосередившись на вимотуванні окупантів артилерією і ракетами великої дальності, ніж на атаках по замінованих Росією полях.

5 серпня в Міноборони України офіційно заявили, що ЗСУ прорвали першу лінію оборони рашистів на окремих ділянках на півдні. Втім подальше оперативне просування ускладнює те, що війська РФ збудували інженерні огородження на основних панівних висотах.

На початку серпня у Пентагоні відзначили певне просування українських військ, але спрогнозували, що контрнаступ буде важким і тривалим. У Білому домі говорили, що контрнаступ України йде повільніше, ніж планувалося, однак він не завмер.

А в Міністерстві оборони Великої Британії зауважували, що українські контрнаступальні операції йдуть за планом, а Київ виявляє «належну обережність», відмовляючись відправляти велику кількість людей і західного озброєння через щільні російські мінні поля.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *