ОСТАННІ НОВИНИ

Україна змінила тактику контрнаступу, – ЗМІ

Анастасія Диняк

|

Україна скоротити втрати військової техніки завдяки зміні тактики ведення контрнаступу. Водночас, це уповільнило деокупацію територій. Про це пише The New York Times.

Як зазначають у виданні, за перші два тижні контрнаступу було пошкоджено або знищено до 20% поставленої на фронт військової техніки, зокрема й допомоги від західних партнерів.

Згодом Україна змінила тактику контрнаступу й знизила рівень втрат техніки до 10%. Зокрема українські військові зосередилися на вимотуванні російських окупантів артилерією і ракетами великої дальності, ніж на атаці по замінованих Росією полях.

«Але ця хороша новина приховує деякі похмурі реалії. Втрати також сповільнилися, оскільки сам контрнаступ сповільнився і навіть подекуди зупинився, оскільки українські військові борються з грізною обороною РФ», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що, попри втрати, захисники поки що пройшли тільки п’ять із 60 миль (8 кілометрів із 96 – ред.), які вони сподіваються подолати, щоб вийти до моря на півдні й розділити російські війська на дві частини.

Військові експерти вважають, що перші 25 км контрнаступу будуть найважчими, оскільки військам, які наступають, як правило, потрібно втричі більше сил, зокрема озброєння, особового складу або того й іншого, ніж тим, хто обороняється.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *