ОСТАННІ НОВИНИ

Важко, бо окупанти залили все бетоном, – Буданов про контрнаступ

Наталя Дуляба

|

Керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов каже, що український контрнаступ йде важко, бо війська РФ просто залили бетоном усі свої оборонні позиції. Про це він розповів в інтерв’ю болгарському телеканалу bTV.

«За цей час Росія побудувала стаціонарні, повністю обладнані, залиті бетоном оборонні позиції. Тому важко, не буду приховувати. Та найголовніше, що наступ не припиняється, а триває», сказав керівник ГУР.

За словами Буданова, українські війська на Бахмутському напрямку просувають трохи швидше, ніж на півдні. Але остаточні результати контрнаступу «покаже час».

Зазначимо, 5 серпня в Міноборони України офіційно заявили, що ЗСУ прорвали першу лінію оборони рашистів на окремих ділянках на півдні. Втім подальше оперативне просування ускладнює те, що війська РФ збудували інженерні огородження на основних панівних висотах.

Нещодавно західні ЗМІ писали, що Україна змінила тактику свого контрнаступу, зосередившись на вимотуванні окупантів артилерією і ракетами великої дальності, ніж на атаках по замінованих Росією полях.

На початку серпня у Пентагоні відзначили певне просування українських військ, але спрогнозували, що контрнаступ буде важким і тривалим. У Білому домі говорили, що контрнаступ України йде повільніше, ніж планувалося, однак він не завмер.

У Міністерстві оборони Великої Британії зауважували, що українські контрнаступальні операції йдуть за планом, а Київ виявляє «належну обережність», відмовляючись відправляти велику кількість людей і західного озброєння через щільні російські мінні поля.

А начальник Генштабу Сил оборони Естонії Ееро Ребо висловив думку, що українські війська не досягли швидкого успіху в контрнаступі через те, що сили на полі бою рівні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *