ОСТАННІ НОВИНИ

Авіакатастрофа у Броварах: диверсія не підтвердилась, – генпрокурор

Наталя Дуляба

|

Слідство у справі щодо авіакатастрофи у Броварах, внаслідок якої загинуло керівництво МВС, ще триває, однак версія про диверсію не підтвердилась. Про це розповів генпрокурор України Андрій Костін в інтерв’ю Укрінформу.

«Попередньо можу сказати, що версії, пов’язані з диверсією або посяганням на життя державних діячів, не знайшли свого підтвердження. Про остаточні висновки за результатами досудового розслідування ми повідомимо найближчим часом», – сказав він.

За його словами, на початку слідство висунуло чотири основних версії авіатрощі:

  • замах на життя державних діячів, включаючи диверсію;
  • збиття гелікоптера;
  • конфліктна ситуація на борту судна;
  • помилка пілота, технічна несправність судна, неналежна організація планування польоту, недотримання правил польотів, складні погодні умови.

Зараз слідство ще триває. Як додав генпрокурор, дотепер правоохоронці зібрали всі необхідні технічні документи, добігають до завершення експертизи.

«Завдяки допомозі французьких партнерів з компанії Airbus проведено дешифрування бортових самописців. На основі зібраних даних здійснено 3D-моделювання трагічного польоту», – відзначив Андрій Костін.

Авіакатастрофу розслідують Держбюро розслідувань і Служба безпеки України. До роботи також залучили залучили спеціалістів компанії Airbus Helicopters, з Міністерства оборони, Нацполіції і Нацгвардії.

Як повідомляв Львівський портал, вранці 18 січня у Броварах на Київщині розбився вертоліт ДСНС, на борту якого було 9 людей, в тому числі міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін, державний секретар Юрій Лубкович та ще двоє посадовців МВС. Ніхто з них не вижив.

Гвинтокрил упав біля дитсадка і житлового будинку. Загалом внаслідок катастрофи загинули 14 людей, в тому числі одна дитина.

Зі самого початку СБУ розглядала три версії авіакатастрофи, серед них є й умисне знищення вертольота. Зі свого боку у ДСНС казали, що розбився вертоліт ЕС-225 Super Puma із бортовим номером 54, а його екіпаж пройшов необхідну підготовку, в тому числі до польотів при складних умовах.

Цьогоріч навесні у Франції розшифрували «чорну скриньку» з гелікоптера, матеріали передали слідству.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *