ОСТАННІ НОВИНИ

Україна посіла четверте місце на ЧС з фехтування

Анастасія Диняк

|

30 липня жіноча збірна України з фехтування на шаблях закінчила виступи на чемпіонаті світу в Мілані, посівши четверте місце. Про це пише Суспільне спорт.

Україна зупинилася за крок від "бронзи" на ЧС з фехтування у жіночій командній шаблі

 

Так, командні змагання з фехтування на шаблях замикають програму чемпіонату світу-2023 для збірної України. В усіх інших видах зброї українці не доходили до півфіналу: найкращим результатом на турнірі був чвертьфінал у жіночій шпазі.

У командному турнірі з фехтування на шаблях жіноча збірна України виступала в складі Аліни Комащук, Юлії Бакастової, Олени Кравацької, а також Ольги Харлан.

Виступи на чемпіонаті світу жіноча команда розпочала у суботу, 29 липня, подолавши два раунди. Спершу українки переграли Узбекистан – 45:27, а потім – Італію з рахунком 45:33, вийшовши до чвертьфіналу.

У чвертьфіналі українки зустрічалися проти команди США. Результат визначив укол від Ольги Харлан – 45:44. У півфіналі Україна поступилася Франції з рахунком 32:45.

У «бронзовому» фіналі Україна також зазнала поразки проти Південної Кореї. Українські фехтувальниці програли також з рахунком 32:45.

Нагадаємо, 27 липня Ольгу Харлан дискваліфікували з чемпіонату світу з фехтування в Мілані після перемоги над росіянкою Анною Смірновою. По завершенню двобою українка відмовилась потиснути руку суперниці, запропонувавши «привітатися» шаблями. Смірнова натомість почала вимагати від українки саме рукостискання.

У відповідь на рішення росіянки Харлан покинула доріжку. Смірнова також зійшла, але за якусь мить повернулася і демонстративно залишилася протестувати на помості та вимагати дискваліфікації українки. Так Смірнова просиділа майже годину, вимагаючи від організаторів чемпіонату світу зняти Ольгу Харлан зі змагань.

Зрештою українську шаблістку таки дискваліфікували.

Сама Ольга Харлан потім прокоментувала спортивний скандал, повторивши, що не хотіла тиснути руку російській суперниці. При цьому вона додала, що РФ, тероризуючи Україну, також тероризує й спорт.

Національна федерації фехтування України згодом заявила про вимогу позбавити російську фехтувальницю Анну Смірнову нейтрального статусу.

29 липня стало відомо, що Харлан отримала автоматичний допуск до Олімпійських ігор 2024 в Парижі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *