ОСТАННІ НОВИНИ

Фехтувальниця Харлан отримала кваліфікацію на Олімпіаду. Доповнено

Наталя Дуляба

|

Українська фехтувальниця Ольга Харлан, яку дискваліфікували на чемпіонаті світу в Італії за відмову потиснути руку росіянці, отримала автоматичний допуск до Олімпійських ігор 2024 в Парижі. Про це повідомив міністр молоді і спорту України Вадим Гутцайт.

Міністр опублікував фото листа, у якому Міжнародний олімпійський комітет сповіщає про кваліфікацію Ольги Харлан до участі в Олімпіаді-2024.

«Враховуючи вашу унікальну ситуацію, Міжнародний олімпійський комітет забронює для вас додаткове місце на Олімпійських іграх-2024 в Парижі, якщо вам не вдасться кваліфікуватися на змагання за той час, що лишився попереду. Ми робимо цей унікальний виняток також через те, що процедури, які тривають, ніяк не компенсують кваліфікаційні бали, які ви втратили через дискваліфікацію», – вказано у листі президента МОК.

Зі свого боку Гутцайт додав, що зараз триває робота зі зняття «чорної картки» з Ольги Харлан для її подальших змагань.

ДОПОВНЕНО: як пише Суспільне, Міжнародна федерація фехтування (FIE) призупинила дискваліфікацію Харлан. Це означає, що вона зможе змагатись у команді.

Нагадаємо, 27 липня Ольгу Харлан дискваліфікували з чемпіонату світу з фехтування в Мілані після перемоги над росіянкою Анною Смірновою. По завершенню двобою українка відмовилась потиснути руку суперниці, запропонувавши «привітатися» шаблями. Смірнова натомість почала вимагати від українки саме рукостискання.

У відповідь на рішення росіянки Харлан покинула доріжку. Смірнова також зійшла, але за якусь мить повернулася і демонстративно залишилася протестувати на помості та вимагати дискваліфікації українки. Так Смірнова просиділа майже годину, вимагаючи від організаторів чемпіонату світу зняти Ольгу Харлан зі змагань.

Зрештою українську шаблістку таки дискваліфікували.

Сама Ольга Харлан потім прокоментувала спортивний скандал, повторивши, що не хотіла тиснути руку російській суперниці. При цьому вона додала, що РФ, тероризуючи Україну, також тероризує й спорт.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *