ОСТАННІ НОВИНИ

«Вас не буде». Зеленський застеріг посадовців-бізнесменів, що хворіють на пляжах

Андрій Котенський

|

Президент Володимир Зеленський застеріг посадовців усіх рівнів, які під час війни відпочивають на курортах та збагачуються за рахунок держави – «вас таких не буде». Про це під час відеозвернення повідомив президент Володимир Зеленський.

За словами Президента України, мільйони українців день за днем, добу за добою максимально зосереджені на захисті держави, але до деяких посадовців це досі не дійшло.

«На жаль, деяким особам здається, що війна десь там, десь далеко від них. Ніби купол Верховної Ради, чи стіни якихось там кабінетів, чи перелік якихось повноважень можуть закрити від реальності. Ніхто не пробачить ані депутатам, ані суддям, ані «воєнкомам» чи будь-яким іншим посадовцям протиставлення себе державі. Комусь там острови та курорти під час війни, комусь там заробіток у «воєнкоматі», комусь там хабарі в судах. Для будь-яких державних посадовців – це зрада державних принципів, це зрада інтересів суспільства», – наголосив Володимир Зеленський.

Він також підкреслив, що дії окремих посадовців викликають щонайменше лють і таких людей при владі не буде.

«Я хочу всіх депутатів, чиновників та всіх інших на державних посадах попередити. Коли днями шукаєш зброю для держави, коли вся увага тому, щоб була артилерія, були ракети, були дрони, коли постійно бачиш, постійно відчуваєш, яку моральну силу здобули для України наші воїни, наші люди, які роблять усе можливе й неможливе для перемоги та збереження свободи, тоді будь-яке внутрішнє зрадництво, будь-який «пляж» чи будь-яке особисте збагачення замість інтересів України викликають щонайменше лють. Лють. Запам’ятайте це. Уявіть, скільки мільйонів сердець в Україні відчули таку ж лють.

Я хочу, щоб мене зараз почули всі депутати, усі посадовці. Ви повинні працювати. В Україні та заради інтересів українського народу… А ті, хто думає, як більше часу провести б за кордоном та шукають собі «вигідні» відрядження, щоб можна було їх поєднати з бізнесом, із друзями чи «пляжами», – вас таких не буде», – пригрозив Володимир Зеленський.

Він також застеріг нардепів не шукати відмовок, а включитися в прийняття рішень для нашої оборони та європейської інтеграції.

«Не буде й тих, хто через якісь там свої вигоди не хоче ухвалювати рішення, які необхідні для нашої оборони чи для європейської інтеграції. Кожен закон, який потрібен, щоб посилити позиції наших воїнів, повинен бути ухвалений. Кожен закон, який потрібен, щоб Україна почала переговори із ЄС щодо вступу, повинен бути ухвалений. І я більше не хочу чути жодних відмовок. І ніхто не хоче. Україна вам більше часу не дає. Якщо ви працюєте заради України, ви потрібні Україні, якщо ні, то ні», – закликав Володимир Зеленський.

Як відомо, Зеленський також повідомив, що йому представили невтішні результати перевірки військкомів.

Нагадаємо, ДБР повідомило про підозру у незаконному збагаченні одеському військкому Борисову. Чоловіка арештували, але він може вийти на волю під заставу.

Згодом президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки, на якому доручив головнокомандувачу Валерію Залужному звільнити одеського воєнкома Євгена Борисова.

Нардеп від «Слуги народу» Юрій Арістов на законних підставах виїхав у робоче відрядження до Польщі, а там дистанційно відкрив собі лікарняний у київській клініці і полетів відпочивати на Мальдіви.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *