ОСТАННІ НОВИНИ

Відкрив лікарняний і полетів на Мальдіви: деталі про скандальний відпочинок «слуги» Арістова

Наталя Дуляба

|

Нардеп від «Слуги народу» Юрій Арістов на законних підставах виїхав у робоче відрядження до Польщі, а там дистанційно відкрив собі лікарняний у київській клініці і полетів відпочивати на Мальдіви. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі генпрокурора України.

Правоохоронці почали розслідування законності виїзду Юрія Арістова під час війни на Мальдіви.

Наразі слідство встановило, що нардеп у липні цьогоріч на три дні виїхав у службове відрядження до Польщі. Мета поїздки – поглиблення двостороннього співробітництва з урядом Литовської Республіки.

Втім перебуваючи за кордоном, Арістов 10 липня дистанційно відкрив лікарняний в одному з приватних медичних закладів Києва. При цьому медогляду він не проходив. А під час самого лікарняного депутат разом зі сім’єю перебував на території Мальдівської Республіки.

Як відомо, 48-річного «слугу» Юрія Арістова, заступника голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, нещодавно помітили у 5-зірковому готелі Waldorf Astoria Maldives, що знаходиться на приватному острові Ітхаафуші, Мальдіви.

Як уточняють в СБУ, політик разом зі сім’єю відпочивав на Мальдівах до 22 липня, а його лікарняний діяв до 19 липня включно.

Відпочинок Арістова на Мальдівах під час повномасштабної війни вже розслідують за ч.1 ст.366 ККУ (службове підроблення).

Зараз тривають обшуки за місцем проживання нардепа та його автомобілів. Виявлено та вилучено паспорти для виїзду за кордон з відмітками про перетин кордону з Мальдівською Республікою та інші документи.

Нагадаємо, після цього скандалу у партії «Слуга народу» заявили, що якщо факт відпочинку Арістова на Мальдівах підтвердиться, його виключать. Втім нардеп сам вирішив скласти мандат народного депутата України.

Додамо, що виїзд за кордон українських депутатів й посадовців під час повномасштабної війни має погоджувати РНБО.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *