ОСТАННІ НОВИНИ

У виробництво дронів Україна вклала 40 мільярдів, – Шмигаль

Наталя Дуляба

|

Під час повномасштабної війни Україна робить акцент на безпілотниках. У виробництво вітчизняних дронів держава цьогоріч вклала 40 млрд грн. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Протягом останнього року в Україні суттєво побільшало виробників безпілотників: якщо у 2022-му їх було менше десятка, то зараз – більше 40 компаній. Всі вони, за словами глави уряду, мають укладені контракти з державою. Саме виробництво дронів виросло у десятки разів.

«Зі свого боку уряд виділив 40 млрд грн цього року, які інвестуємо в українських виробників безпілотників. Ми усунули митні бар’єри для завезення запчастин і комплектацій. Підняли частку прибутку виробників БПЛА до 25%, а також ухвалили рішення, що сприятиме масовому виробництву боєприпасів для дронів», – зауважив Денис Шмигаль.

Він також додав, що саме безпілотники дозволяють вберегти життя українських захисників та бути на крок попереду ворога.

Нагадаємо, 17 липня кримський міст атакували морські дрони. Це підтвердив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров і заявив, що українських дронів буде лише більшати. Водночас він додав, що краще не вихвалятись здобутками у цій сфері, а використовувати безпілотники проти окупантів.

Раніше секретар РНБО анонсував появу у Збройних Силах України тисяч ударних дронів із дальністю польоту більше 3000 км. А держконцерн «Укроборонпром», як відомо, розробляє ударний український безпілотник, здатний летіти на 1000 км.

Додамо, на початку 2023 року у ЗСУ почали формувати ударні роти дронів. Це перша у світі практика військової організації такого типу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *