ОСТАННІ НОВИНИ

Укроборонпром анонсував випуск нового українського дрона

Наталя Дуляба

|

Укроборонпром завершує розробку нового ударного безпілотника, здатного летіти на 1000 км. Про це йдеться на сторінці держконцерну у Facebook.

«Укроборонпром працює у посиленому режимі з часу повномасштабного вторгнення. Ми практично нічого вам не розповідаємо (так треба, повірте), але це «нічого» успішно працює на полі бою, а ще деяке «нічого» раз за разом проходить успішні випробування. Ви скажете, цього недостатньо. Згодні, тому віддаємо перевагу працювати 24/7, аніж заполоняти медіапростір голосними заявами», – вказано у повідомленні.

В концерні не стали вдаватися в деталі нових розробок, однак натякнули, що готують відповідь на іранські ударні дроні, які прозвали літаючими мопедами. Йдеться про новий український безпілотник, який перебуває на завершальній стадії розробки.

Щодо його технічних характеристик наразі відомо про дальність польоту у 1000 км, а також про 75-кілограмову бойову частину.

Також в Укроборонпромі опублікували фото, на якому видно частину нового дрона. Там зображений тризуб із крилами та елемент української вишивки.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *