ОСТАННІ НОВИНИ

Данілов анонсував появу у ЗСУ ударних дронів із дальністю польоту 3000 км

Наталя Дуляба

|

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов анонсував появу у Збройних Силах України тисяч ударних дронів, які можуть летіти на відстань більше 3000 км.

Заяву щодо посилення української армії значною кількістю дронів-камікадзе Олексій Данілов зробив у своєму Twitter’i, ілюструючи історичним фото, зробленим на Красній площі 28 травня 1987 року. Саме тоді німецький пілот, здійснюючи політ із Гамбурга, приземлився у самому центрі Москви, обійшовши систему протиповітряної оборони СРСР.

Такою ретроспективою секретар РНБО відверто натякнув, чого слід чекати російським окупантам.

 

Нагадаємо, нещодавно уряд дав старт масовому виробництву дронів в Україні.

Крім того, у ЗСУ ще взимку почали формувати ударні роти дронів. Це перша у світі практика військової організації такого типу.

Як відомо, на створення української армії дронів кошти збирають через платформу UNITED24. За дев’ять місяців вдалося придбати 3201 безпілотник, контрактів укладено на понад 4 млрд грн.

Серед придбаних дронів є й Fly Eye – одні з найкращих БПЛА. Дальність польоту цього БПЛА досягає 160 км, а швидкість – до 120 км/год.

Крім того, держконцерн «Укроборонпром» розробляє ударний український безпілотник, здатний летіти на 1000 км. Про завершення цієї розробки повідомили торік у жовтні. Інших технічних характеристик дрона спеціально не розголошують.

Станом на кінець 2022 року БПЛА успішно пройшов низку випробувань, його почали тестувати під дією систем радіоелектронної боротьби.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *