ОСТАННІ НОВИНИ

Федоров показав 1700 «пташок», які поповняють армію дронів

Андрій Котенський

|

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, повідомив про передачу великої партії безпілотників, що поповнять українську армію дронів.

Серед дронів, які передають нашим захисникам ударні та розвідувальні коптери, а також «пташки» зі штучним інтелектом.

«Підтримуємо контрнаступ – відправляємо на фронт 1700 безпілотників. Серед них – ударні та розвідувальні коптери. «Пташки» зі штучним інтелектом, який допоможе ефективно розпізнавати, а потім знищувати ворожі цілі. Всі безпілотники придбані в межах державної програми Армія дронів», – повідомив Михайло Федоров.

Нагадаємо, 17 липня кримський міст атакували морські дрони. Це підтвердив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров і заявив, що українських дронів буде лише більшати. Водночас він додав, що краще не вихвалятись здобутками у цій сфері, а використовувати безпілотники проти окупантів.

За словами прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, у виробництво дронів Україна вклала 40 мільярдів.

Раніше секретар РНБО анонсував появу у Збройних Силах України тисяч ударних дронів із дальністю польоту більше 3000 км. А держконцерн «Укроборонпром», як відомо, розробляє ударний український безпілотник, здатний летіти на 1000 км.

Додамо, на початку 2023 року у ЗСУ почали формувати ударні роти дронів. Це перша у світі практика військової організації такого типу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *