ОСТАННІ НОВИНИ

Суд узаконив скандальний магазин у сквері на Сихові

Наталя Дуляба

|

Восьмий апеляційний адміністративний суд скасував рішення виконавчого комітету Львівської міськради та рішення міської комісії з питань ТЕБ і НС, що передбачали демонтаж незаконно розбудованого магазину на території скверу Гідності на Сихові. Про це пише Zaxid.net.

Йдеться про двоповерховий МАФ, який самовільно розбудували на місці колишнього кафе «Тераса» у сквері Гідності на просп. Червоної Калини, 109. У 2014 році у ФОПа Володимира Кульчицького, який є власником кафе, закінчився дозвіл на розміщення літнього майданчика, однак він продовжував працювати незаконно.

Сихівська райадміністрація через суд зобов’язала підприємців демонтувати майданчик. Згодом підприємець знову отримав від мерії дозвіл на монтаж літнього майданчика попри рішення суду.

Водночас ще у 2013 році бізнесмен отримав від міської ради містобудівні умови та обмеження на будівництво торгового комплексу зі знесенням будівлі кафе, а у 2014 році виконком ці містобудівні умови скасував. У 2020 році мерія не продовжила договір оренди ділянки площею 0,06 га під кафе на наступні 10 років. Однак і рішення про не продовження договору оренди, і рішення виконкому про скасування містобудівних умов ФОП оскаржив у суді.

Після рішень суду влітку 2022 року підприємець почав будувати на місці критого літнього майданчика торговий центр. Місцеві мешканці та адміністрація школи №98, що розташована поруч, звернулись до міськради з проханням перевірити законність розбудови кіоска. 30 серпня виконком Львівської міськради вдруге скасував містобудівні умови та обмеження на будівництво МАФу, а 31 серпня міська комісія з питань ТЕБ і НС дозволила демонтувати його.

Як писав Львівський портал, після скандалу торік у вересні другий поверх магазину таки демонтували.

Втім власник магазину Володимир Кульчицький оскаржив рішення виконкому у комісії в Львівському окружному адмінсуді. Ще в березні 2023 року суд визнав протиправним та скасував рішення виконавчого комітету про заходи безпеки навколо території ЗСШ №98, а також рішення міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, що передбачали демонтаж кіоска.

Це рішення у липні підтвердив і Восьмий апеляційний адмінсуд, який вирішив, що на момент початку будівництва магазину власник мав чинний договір оренди землі та затверджену містобудівну документацію. Цю постанову можна оскаржити в касаційному суді.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *