ОСТАННІ НОВИНИ

У сквері Гідності на Сихові демонтують скандальний магазин. Доповнено

Андрій Котенський

|

У Львові на проспекті Червоної Калини розпочали демонтаж скандального магазину, що розбудували на два поверхи у сквері Гідності. Про це повідомив заступник міського голови Андрій Москаленко на своїй сторінці у Facebook.

За словами Андрія Москаленка, під час проведення робіт із демонтажу власника об’єкту чинив постійний тиск на присутніх, аби двоповерховий самобуд не зносили.

На місці події відбулось засідання комісії ТЕБ і НС щодо «незаконної забудови». Всі члени комісії одноголосно підтримали рішення щоб знести незаконну і небезпечну споруду в Сквері Гідності.

Доповнено: Кореспондент Львівського порталу побував на місці. Станом на 18:40 год. ні біля скандального об’єкта, ні десь поруч у сквері немає жодної техніки, роботи з демонтажу не проводять.

«На жаль, всі ключові документи на цей об’єкт набуто шляхом судів. Не надаю оцінку цим рішенням, а лише констатую факт. Вчора ми на виконавчому комітеті вчергове скасували містобудівні умови на цей об’єкт. Сьогодні розпочато проведення робіт щодо убезпечення території поруч, і відімкнення об’єкту від мереж . Протягом двох днів роботи згідно рішення комісії ТЕБ і НС має бути завершено, або силами ЛМР або добровільно», – запевнив Андрій Москаленко.

За даними Zaxid.Net, величезний двоповерховий магазин на проспекті Червоної Калини, 109 виріс із невеликого літнього майданчика кафе «Тераса» у 2014 році. Того ж року у ФОПа Володимира Кульчицького, який є власником кафе, закінчився дозвіл на розміщення літнього майданчика, однак він продовжував працювати незаконно. Сихівська райадміністрація зафіксувала порушення зобов’язала підприємців через суд демонтувати майданчик. Навесні підприємець знову отримав від мерії дозвіл на монтаж літнього майданчика попри рішення суду.

Окрім того у 2013 році підприємець отримав від департаменту містобудування містобудівні умови та обмеження на будівництво торгового комплексу зі знесенням будівлі кафе, але у 2014 році виконком ці містобудівні умови скасував.

У 2020 році мерія не продовжила договір оренди ділянки площею 0,06 га під кафе на наступні 10 років. Однак і рішення про не продовження договору оренди, і рішення виконкому про скасування містобудівних умов ФОП оскаржив у суді.

Після рішень суду влітку 2022 року підприємець почав будувати на місці критого літнього майданчика торговий центр.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ФОП Володимир Кульчицький зареєстрований у Львові і займається орендою приміщень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *