ОСТАННІ НОВИНИ

Скільки мільйонерів нарахували на Львівщині під час війни

Наталя Дуляба

|

Незважаючи на повномасштабну війну, у 2022 році мільйонні статки на Львівщині задекларував 431 громадянин. Такими є оновлені дані від Головного управління Держподаткової служби у Львівській області.

Так, станом на середину липня 2023-го офіційний дохід за минулий рік розміром більше 1 млн грн на Львівщині задекларувала 431 людина. Джерела цих доходів наразі не уточняють.

Всі мільйонери сплатили 159,9 млн грн податку на доходи фізичних осіб і 24,8 млн грн військового збору.

Зазначимо, що за останні два місяці на Львівщині з’явилось ще майже пів сотні мільйонерів, адже станом на травень цього року мільйонний дохід-2022 показали 386 громадян. Процес декларування доходів за 2022 рік все ще триває, тому львівських мільйонерів ще може побільшати.

Однак вже зараз можна стверджувати, що повномасштабна війна не зменшила кількість мільйонерів на Львівщині, хоча в Україні стрімко збільшився рівень інфляції, відповідно, зросли ціни і знецінились зарплати. Навпаки людей, які у Львівській області під час 2022 року заробили понад 1 млн грн вже є більше, адже у 2021-му таких було 405 жителів.

Нагадаємо, за останніми оцінками Світового банку, через війну рівень бідності в Україні у 2022 році зріс із 5,5% до 24,2%. Відтак за межею бідності опинились 7,1 мільйона людей або майже кожен четвертий українець.

При цьому до повномасштабної війни бідності жило трохи більше 2% населення України, тому Світовий банк прогнозує, що до кінця 2023 року цей відсоток може вирости навіть до 55%.

Національний банк попереджав, що через війну безробіття в Україні у 2022 році мало сягнути майже 30%, а реальні зарплати – знизитись на 25%.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *