ОСТАННІ НОВИНИ

Війна не суттєво вплинула на кількість мільйонерів на Львівщині

Наталя Дуляба

|

Протягом 2022 року 386 громадян на Львівщині офіційно задекларували мільйонний дохід. Незважаючи на повномасштабну війну, кількість мільйонерів у порівнянні з попереднім роком в області суттєво не зменшилась. Про це повідомляє Львівський портал.

За даними Головного управління Держподаткової служби у Львівській області, офіційний дохід розміром більше 1 млн грн за 2022 рік задекларували 386 мешканців.

Податківці не уточняють загальний дохід усіх цих осіб, але кажуть, що всі вони сплатили 151 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 29,6 млн грн військового збору.

Зазначимо, що за 2021 рік мільйонні статки на Львівщині задекларували 405 жителів. Більша ста із них джерелом таких доходів вказали зарплату.

Таким чином за рік на Львівщині суттєво не поменшало мільйонерів, незважаючи на те, що в лютому 2022-го Росія здійснила повномасштабне вторгнення в Україну, яка спричинила стрімкий ріст інфляції, збільшення безробіття та рівня зарплат, загальну економічну кризу в державі.

Нагадаємо, за останніми оцінками Світового банку, через війну рівень бідності в Україні у 2022 році зріс із 5,5% до 24,2%. Відтак за межею бідності опинились 7,1 мільйона людей або майже кожен четвертий українець.

При цьому до повномасштабної війни бідності жило трохи більше 2% населення України, тому Світовий банк прогнозує, що до кінця 2023 року цей відсоток може вирости навіть до 55%.

Національний банк попереджав, що через війну безробіття в Україні у 2022 році мало сягнути майже 30%, а реальні зарплати – знизитись на 25%.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *