ОСТАННІ НОВИНИ

За заклики до геноциду українців пропагандист Красовський отримав нову підозру

Наталя Дуляба

|

Російському пропагандисту Антону Кузнєцову-Красовському, якого в Україні вже засудили заочно, оголосили нову підозру за публічні заклики до геноциду українців. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Українські правоохоронці задокументували нові злочини ексдиректора з мовлення прокремлівського телеканалу Russia Today Антона Кузнєцова-Красовського, який закликав до геноциду українців.

Так, в одному з нещодавніх ефірів своєї авторської програми він публічно закликав топити і спалювати українських дітей. Цей сюжет вийшов у телевипусках Russia Today, а також на власних каналах російського пропагандиста в YouTube і Telegram, які налічують декілька сотень тисяч підписників.

Зауважимо, що йдеться про інтерв’ю, яке вийшло торік наприкінці жовтня. У ньому Красовський відверто говорив, що українських дітей «потрібно топити у ріках» або «спалювати живцем у смерекових хатах». Після скандалу Russia Today, побоюючись санкцій, нібито припинила з ним співпрацю.

Тепер слідчі СБУ заочно оголосили Кузнєцову-Красовському нову підозру за ч. 2 ст. 442 Кримінального кодексу України (публічні заклики до геноциду (діяння умисно вчинене з метою повного або часткового знищення національної та етнічної групи шляхом позбавлення життя членів такої групи).

Російський пропагандист зараз переховується за кордоном.

Нагадаємо, на початку 2023 року Антона Красовського вже заочно засудили в Україні до 5 років тюрми з конфіскацією майна за заклики до геноциду українців. Вирок йому винесли за ч. 3 ст. 109 і за ч. 2 ст. 442 ККУ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *