ОСТАННІ НОВИНИ

Першими F-16 будуть опановувати пілоти з бойовим досвідом, – Ігнат

Наталя Дуляба

|

Першими, хто поїде опановувати західні винищувачі F-16, будуть льотчики з бойовим досвідом та відповідною кількістю годин польоту. Тому вони будуть перенавчатися, а не вчитися з нуля. Про це в ефірі національного телемарафону 14 липня сказав речник Повітряних Сил Юрій Ігнат.

«Перша хвиля – це декілька десятків пілотів, які будуть перенавчатися на F16. Це найкращі льотчики з бойовим досвідом, з нальотом годин, зі знанням англійської мови», – зауважив він.

За словами Ігната, друга хвиля – це українські пілоти, які проходитимуть базову підготовку, удосконалюватимуть англійську мову та навчатимуться на легкомоторних літаках західного зразка. Лише після цього вони зможуть розпочати перехід на F-16.

Речник Повітряних Сил додав, що льотчики вже певний час готові до виїзду на навчання і з нетерпінням цього чекають.

«Пілоти дуже хочуть нарешті поїхати на навчання і повернутись уже за штурвалом. У цій війні загинули їхні друзі, колеги, тому льотчики хочуть помститися», – наголосив Юрій Ігнат.

Нагадаємо, навчання для українських пілотів на F-16 проводитимуть 11 країн: Бельгія, Канада, Люксембург, Данія, Нідерланди, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Швеція та Велика Британія. Попередньо відомо, що старт запланований на серпень.

Водночас досі навіть приблизно невідомо, скільки саме літаків F-16 отримає Україна. Однак президент Володимир Зеленський вже говорив, що задоволений тією кількістю винищувачів, які збираються надати деякі західні партнери.

Зі свого боку в українських Повітряних Силах казали, що для переваги над рашистами у повітрі потрібно 3-4 ескадрильї, тобто від 36 до 64 літаків F-16. З цієї кількістю можна краще прикрити небо від ракет і дронів, а також Сили оборони під час наступальних операцій.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *