Львів’ян закликають подати документи на компенсацію пошкодженого ракетним ударом майна

Маркіян Рой

|

Для мешканців, які постраждали від ракетної атаки на Львів, на вул. Стрийській, 76 запрацював тимчасовий виїзний пункт Центру надання адміністративних послуг. Виїзний ЦНАП прийматиме документи на компенсацію пошкодженого майна.  Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Зазначається, що від сьогодні, 12 липня, адміністратори приймають і реєструють документи від мешканців, які постраждали від ракетної атаки на Львів 6 липня. Мова про потерпілих, майно яких було знищено ракетним ударом.

Прийом документів приймаються на такі послуги:

  • компенсація за пошкоджені вікна, які були встановлені за власний кошт;
  • отримання допомоги від держави за програмою «Відновлення»;
  • допомога і надання консультацій щодо відновлення втрачених документів;
  • інше, що стосується пошкоджень.

Тимчасовий виїзний пункт працюватиме біля постраждалого кварталу із середи до п’ятниці з 10:00 до 19:00. За потреби, розглянуть можливість роботи ще й у суботу.

Нагадаємо, у ніч на 6 липня росіяни атакували Львівщину 10 ракетами «Калібр», 7 із них вдалося збити. Одна ракета поцілила в житловий будинок на вул. Стрийській у Львові.

Пошуково-рятувальні роботи в зруйнованому російським ракетним ударом будинку тривали добу. Загалом загинули 10 людей, більше 40 отримали поранення.

Через атаку рашистів житло втратили близько 60 сімей. У мерії пообіцяли, що профінансують оренду нового помешкання, допоки будинок не відбудують.

Загалом руйнувань зазнали: понад 30 будинків; більше 250 квартир; 10 гуртожитків; будинок дитини; два виші; санаторна школа. У Львові росіяни також пошкодили чотири навчальні заклади та електропідстанцію.

Мер Андрій Садовий заявив, що вночі Львів зазнав найбільшої атаки на цивільну інфраструктуру від початку повномасштабного вторгнення.

В Львівській ОВА показали наслідки нічної атаки. Також відео з місця удару оприлюднив президент Володимир Зеленський.

10 липня стало відомо, що у Львові затвердили програму ліквідації наслідків ракетного удару, який здійснила РФ по будинках Львова уночі 6 липня. Вона розрахована на 2023-2024 роки і передбачає фінансування – 100 млн грн. Які будинки включили в міську програму ліквідації дивіться тут.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *