ОСТАННІ НОВИНИ

Військовому львівської 125 бригади посмертно присвоїли Героя України

Ольга Денисяка

|

Президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України захиснику львівської 125 бригади тероборони ЗСУ 35-річному лейтенанту Миколі Макаревичу. Відповідний указ оприлюднили на сайті Офісу президента.

Звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота зірка» Миколі Макаревичу присвоїли посмертно.

«За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові постановляю: Присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» Макаревичу Миколі Миколайовичу — лейтенанту (посмертно)», – йдеться в указі.

Микола Макаревич народився в селі Зубра Солонківської громади Львівського району. На фронт пішов добровольцем. Був командиром роти 125-ї бригади ТрО. У Героя залишилися батьки, дружина та син.

Як повідомили в пресслужбі Львівської міськради, командир 125-ої бригади, генерал-лейтенант Артур Горбенко розповів, що лейтенант Микола Макаревич вступив до лав 125-ої бригади у березні 2022 року. З червня 2022 року виконував бойові завдання в районах ведення бойових дій. В січні 2023 року брав участь у боях в м. Бахмут Донецької області.

Під час бою у березні перебував в окопі разом із побратимами, внаслідок вибуху міни Макаревич Микола отримав множинні осколкові поранення. Незважаючи на свої поранення, надав домедичну допомогу побратимам. Загинув в автомобілі евакуації.

Як повідомляв Львівський портал, звання Героя України посмертно присвоїли ще одному військовому 125 бригади — 19-річному жителю села Лапаївка, що під Львовом, Тарасові Довгуну.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *