ОСТАННІ НОВИНИ

19-річному Тарасу Довгуну посмертно присвоїли звання Героя України

Андрій Котенський

|

19-річному жителю села Лапаївка, що під Львовом, Тарасові Довгуну посмертно присвоїли звання Героя України. Відповідний указ підписав Президент України Володимир Зеленський.

«За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові постановляю: Присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» Довгуну Тарасу Сергійовичу – солдату (посмертно) – йдеться в указі Президента України.

Як відомо, Тарас Довгун, із позивним Шершень воював у складі 4 батальйону 125 окремої бригади Сил територіальної оборони. Пішов на фронт добровольцем, фактично із перших днів повномасштабного вторгнення.

Юний захисник загинув 26 січня 2023 року під час оборони Бахмута. Похований у селі Майдані, Жовківської ОТГ, звідки походить його родина.

Друзі Тараса зареєстрували петицію про присвоєння йому звання Героя України, яка набрала потрібну кількість голосів, щоб її розглянув Президент України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *