ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові Росія вдарила ракетами по буферній зоні об'єкта ЮНЕСКО

Ольга Денисяка

|

Вночі 6 липня під час ракетної атаки по Львову Росія вдарила по історичному ареалу – буферній зоні об’єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО «Львів – Ансамбль історичного центру». Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

«Від рук держави-терориста гинуть люди, історична спадщина та пам’ятки. Сьогодні вночі росія вдарила ракетами «Калібр»  по Історичному ареалу – буферній зоні об’єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО «Львів – Ансамбль історичного центру», – заявив Ткаченко.

Комплекс із 17-ти житлових будинків розташований по вул. Стрийській, на розі з вул. Академіка Сахарова під №№50 -76в – має статус пам’ятки архітектури місцевого значення. Будинки житлового комплексу для викладачів Львівської політехніки 1930 років на вул. Стрийській, 50-76в занесені до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

«Терміново офіційно повідомляємо ЮНЕСКО про це і як завжди чекаємо дій більших, ніж просто глибоке занепокоєння. Держава, яка не шанує ні життя людей, ні память, ні історію чужої незалежної країни – не має жодного права бути повноправним членом міжнародних організацій», – додав міністр.

Нагадаємо, вночі 6 липня росіяни атакували Львівщину 10 ракетами «Калібр», сім з них вдалося збити. Одна ракета поцілила в житловий будинок у Львові.

Унаслідок ракетного удару пошкоджено близько 60 помешкань та 50 автівок. Наразі відомо про п’ятьох загиблих та ще 34 постраждалих.

Голова ЛОВА Максим Козицький також повідомляв, що зафіксовано влучання в об’єкт критичної інфраструктури на Львівщині. Уламки російських ракет також впали у Львівському та Золочівському районах Львівщини.

У Львові росіяни також пошкодили чотири навчальні заклади та підстанцію, унаслідок чого близько 150 абонентів лишилися без електропостачання.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *