ОСТАННІ НОВИНИ

На вулиці Шевченка відремонтують аварійну підпірну стінку

Андрій Котенський

|

У Львові розпочали ремонтні роботи з виведення із аварійного стану підпірної стіни вздовж прибудинкової території житлового будинку на вулиці Тараса Шевченка, 41. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

За даними Залізничної районної адміністрації, окрім ремонту стінки також заплановано ремонт тротуару. Роботи планують завершити у вересні цього року.

«Підпірна стінка вздовж прибудинкової території житлового будинку на вулиці Шевченка, 41 перебувала у вкрай незадовільному стані. Ремонтуємо її за рахунок коштів резервного фонду Львівської міської територіальної громади», – йдеться у повідомленні.

Зауважимо, що підрядна організація, вже розпочала ремонт.

За 2 млн 40 тис. грн мають облаштувати залізобетонні підпірні стіни і стіни підвалів, прокладання нових дренажних труб та гідроізоляції фундаментів, а також монтаж металоконструкцій огороджень.

Нагадаємо, що за понад три роки капітального ремонту невеликої частини вулиці Шевченка, довжиною близько 2 км, з міського бюджету Львова вже витратили близько 335 мільйонів гривень коштів платників податків.

Як відомо, ремонт частини вулиці Шевченка від церкви святої Анни до вулиці Левандівської (відстаннь близько 2 км – ред.) стартував ще 30 січня 2020 року у три етапи і мав бути завершений за два роки.

Перший етап – облаштування квазікільця від вул. Залізничної до вул. Левандівської. Цю ділянку відремонтували за майже 90 мільйонів гривень.

Другий етап – ремонт ділянки від церкви святої Анни до вул. Я. Мудрого. Обійшовся місту у майже 59 млн грн.

Третій етап – це ремонт ділянки від вул. Я. Мудрого до вул. Залізничної. Вартість робіт становить 186,6 млн грн.

Усі роботи проводив ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл».

Варто зауважити, що вулиця Щевченка є однією із головних дорожніх артерій Львова, що тягнеться майже від центру міста до мікрорайонів Рясне і Рясне-Руської. Ділянка вулиці Шевченка (від вулиці Левандівської до вулиці Омеляна Ковча) на сьогодні пережила ямковий ремонт і також потребує капітального ремонту.

Фото: Еспресо

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *