ОСТАННІ НОВИНИ

ЄС передасть 500 генераторів районам, постраждалим від підриву Каховської ГЕС

Маркіян Рой

|

Європейський Союз передасть Україні 500 генераторів зі своїх власних резервів. Їх доставлять у райони, які постраждали внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС. Про це повідомили у пресслужбі Єврокомісії.

«Руйнування греблі у Новій Каховці було ще однією обурливою атакою росії на критичну інфраструктуру, що мала катастрофічні наслідки для довкілля та місцевого населення», –  зазначив єврокомісар з кризового менеджменту Янез Ленарчич.

Зазначається, що  генератори мають різну потужність від 12,5 кВА до 1100 кВА і їх використають для відновлення критичної інфраструктури, такої як насосні та каналізаційні станції.

Єврокомісар додав, що ЄС не припинятиме співпрацювати з українською владою та надаватиме допомогу постраждалому населенню стільки, скільки це буде необхідно.

Нагадаємо, російські війська підірвали греблю Каховської ГЕС уночі 6 червня, невдовзі вона пішла повністю під воду. У зоні затоплення опинились близько 80 населених пунктів.

Станом на на вечір 20 червня кількість загиблих унаслідок підриву Каховської ГЕС зросла до 21 особи.

Українські правоохоронці розпочали розслідування за статтею екоцид і порушення законів війни. За справу взялися й експерти Міжнародного кримінального суду.

Європарламент зі свого боку визнав підрив греблі Каховської ГЕС воєнним злочином Росії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *