ОСТАННІ НОВИНИ

Українці вже використовують словацькі та польські винищувачі МіГ-29

Анастасія Диняк

|

Винищувачі МіГ-29, надані Україні Словаччиною та Польщею, протягом червня «стали на крило» у складі Повітряних Сил ЗС України. Про це повідомили в Military Media Center.

Так, за даними заступника начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадного генерала Олексія Громова, протягом червня винищувачі МіГ-29, отримані в рамках міжнародної технічної допомоги від Польщі та Словаччини, почали використовуватися українськими льотчиками.

Громов подякував партнерам за підтримку й допомогу та висловив сподівання, що вже найближчим часом в українському небі з’являться  винищувачі F-16.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський  зазначив, що задоволений кількістю винищувачів F-16, які збираються надати деякі західні партнери.

Раніше в українських Повітряних Силах казали, що для переваги над рашистами у повітрі потрібно 3-4 ескадрильї літаків, тобто від 36 до 64 F-16.

У травні Велика Британія оголосила про початок роботи міжнародної коаліції, націленої на навчання українських льотчиків на винищувачах четвертого покоління, зокрема й F-16. До неї вже входять Британія, Нідерланди, Бельгія, Данія, Сполучені Штати і Португалія.

Згодом Білий дім підтвердив, що найближчими місяцями США і союзники обговорюватимуть, коли і скільки винищувачів отримає Україна. Тепер останній крок – за США.

Тренуванням українських пілотів на винищувачах F-16 керуватимуть Данія та Нідерланди. Самі навчання ще не розпочались, наразі триває підготовка.

Україна зі свого боку вже готується забезпечити відповідну інфраструктуру для F-16, втім це, за словами президента Зеленського, потребуватиме певного часу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *