ОСТАННІ НОВИНИ

Через сильні дощі на Львівщині прогнозують підйом рівня води у річках

Наталя Дуляба

|

Через сильні опади на Львівщині синоптики попереджають про підйом рівня води до 1 м у річках басейнів Західного Бугу, Сяну і Дністра. Про це Львівському порталу повідомили у Львівському гідрометцентрі.

Дощ, який почався у Львові вранці 16 червня, продовжиться й наступного дня. Уночі і вранці в суботу, 17 червня, у Львові та області прогнозують сильні опади, відтак оголошено І рівень небезпеки (жовтий).

У зв’язку з цим 17-20 червня на Львівщині підніметься рівень води у річках:

  • басейнів Сяну, Дністра (Львівська, Iвано-Франківська обл.) – на 0,3-1 м;
  • басейну Західного Бугу (Львівська, Волинська обл.) – на 0,2-0,7 м.

Також синоптики додають, що у місцях проходження сильних злив можливе формування значного місцевого та схилового стоку.

Зазначимо, ввечері 10 червня через сильну зливу у Східниці вийшла з берегів річка Східничанка і підтопила курортне містечко та сусідні населені пункти.

Пошкоджено близько сотні будинків, 6 мостів, низку готелів і магазинів, автомобілів, а також доріг, найбільше руйнувань було на шляхах Східниця – Верхнє Синьовидне і Східниця – Урич. Обійшлося без постраждалих. На те, аби ліквідувати всі наслідки негоди, потрібно мінімум два тижні.

Зараз синоптики кажуть, що станом на ранок 16 червня на більшості річок басейну Дністра вода вже спадала, на річках басейнів Сяну та Західного Бугу рівень води коливався. Однак через опади протягом найближчих двох діб він буде знову підніматись.

Натисніть на зображення для збільшення

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *