ОСТАННІ НОВИНИ

Через зливу підтопило Східницю, у сусідньому селі обвалився міст

Наталя Дуляба

|

У суботу, 10 червня, через сильні дощі у річці Східничанка піднявся рівень води, відтак частину Східниці підтопило. У сусідньому селі обвалився міст. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Наразі відомо, що в курортному містечку підтопило близько 40 домогосподарств. На відео, яке опублікував керівник області, видно, як дороги й тротуари вщент заповнила вода:

Місцеві мешканці поширюють у соцмережах відео, на яких видно затоплені будинки та автомобілі.

У Східницькій селищній раді вже заявили, що для ліквідації наслідків підтоплення створено оперативний штаб. Працюють рятувальники.

Крім того, у селі Урич, що біля Східниці, через дощі розмило дорогу. Також обвалилась частина моста через річку, відтак виїзд зі села заблокований.

У Нацполіції Львівщини вже заявили, що через затоплення та повалені буревієм дерева перекрито дорогу з обох сторін Східниці: на Старий Кропивник об’їжджати слід через Залокоть. З іншого боку містечка перекрито дорогу на село Урич.

«Рух на проблемних ділянках регулюється, правоохоронці надають водіям необхідну допомогу. Якщо ви потрапили у скрутну ситуацію в дорозі, телефонуйте на оперативну лінію 102», – наголошують у поліції.

Як розповіли Львівському порталу у ДСНС Львівщини, у Східниці підтоплено, зокрема вулиці Тараса Шевченка, Івана Франка та Зарічна. Пошкоджено близько 100 будинків і 5 мостів.

Жертв та постраждалих наразі немає. Станом на 20:30 год. із затоплених помешкань вивезли 20 людей, серед них було 5 дітей.

ОНОВЛЕНО: станом на 22:00 год. із затоплених будинків у Східниці евакуювали 45 людей, зокрема й 8 дітей.

Загалом на місці працює 91 рятувальник, залучено 18 одиниць техніки, в тому числі 10 човнів та два всюдиходи «Богун».

Голова ЛОВА Максим Козицький також подав оновлені дані щодо руйнувань, спричинених затопленням:

  • пошкоджено дорогу зі Східниці до Верхнього Синьовидного;
  • зруйновано міст на річкою Східничанка у Східниці;
  • підмито дорогу у селах Підгородці та Урич;
  • через затоплення вул. Шевченка у Східниці просіла дорога, виникла загроза обвалу. Потоком води тут також знесло газову трубу.

«Рівень води наразі не зменшується», — зауважив Максим Козицький.

Дорога у Підгородцях наразі виглядає так:

Нагадаємо, синоптики попереджали, що уночі та зранку 11 червня Львівщину накриють зливи, особливо її південну частину, а також шквали. Подекуди слід чекати й граду.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото – Максим Козицький, ДСНС, відео зі соцмереж та МВС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *