ОСТАННІ НОВИНИ

На ліквідацію наслідків негоди на Львівщині потрібно мінімум два тижні, – Козицький

Наталя Дуляба

|

На те, щоб ліквідувати наслідки підтоплення у Східниці і сусідніх населених пунктах, зокрема й полагодити зруйновані мости, потрібно щонайменше два тижні. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Очільник області проінспектував хід відновлювальних робіт після сильної зливи, яка пройшла у Східниці 10 червня. Через затоплення зруйновано низку мостів, пошкоджено дороги і будинки місцевих мешканців.

«Ситуація важка, але мусимо і це пройти. Збитки ще підраховують. Щоб повністю ліквідувати наслідки негоди й облаштувати переправи, необхідно не менше ніж два тижні. Наразі добиратися потрібно об’їзними шляхами», – зауважив Максим Козицький.

Зокрема, вода повністю знищила міст, який з’єднував Східницю з Новим Кропивником. Наразі тут встановили балки, щоб місцеві мешканці бодай якось могли пересуватись.

Цей міст є у комунальній власності, тому голова ОВА запропонував передати його на баланс Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області, щоб якнайшвидше відновити.

Зауважимо, що внаслідок затоплення суттєво пошкоджено дорогу Східниця – Верхнє Синьовидне. Тут зруйноване не лише покриття, а й підпірні стінки. Ремонт почали 12 червня, однак коли саме вдасться його завершити, наразі ще не відомо.

Також дорожники уже лагодять й дорогу, яка веде зі Східниці до сусіднього села Урич.

Нагадаємо, ввечері 10 червня через сильну зливу у Східниці вийшла з берегів річка Східничанка і підтопила курортне містечко та сусіднє село Урич.

Вода заповнила дороги, вулиці, подвір’я і будинки людей, подекуди потоком навіть змило автомобілі. Рятувальники почали евакуйовувати частину мешканців.

Загалом під підтоплення потрапили частини Дрогобицького і Стрийського районів. Відомо, що пошкоджено близько сотні будинків, 6 мостів, низку готелів і магазинів, автомобілів, а також доріг.

Постраждалих серед місцевих жителів немає.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Максим Козицький

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *