ОСТАННІ НОВИНИ

Суд скасував межі парку «Знесіння», які не відповідали реальним

Наталя Дуляба

|

Суд скасував реєстрацію меж ландшафтного парку «Знесіння» у Львові, які насправді не відповідали реальним. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Йдеться про 22 земельні ділянки комунальної власності загальною площею більше 150 га. На них розташований регіональний ландшафтний парк «Знесіння».

Встановлено, що реальні межі парку не збігалися з тими, які були зареєстровані у документах.

«Технічна документація із землеустрою не відповідала державному акту на право постійного користування землею. Зокрема, зареєстровані межі різнилися з реальним межам парку», – йдеться у повідомленні.

Галицька прокуратура пішла з цією справою до суду, а він, погодившись із доводами прокурорів, скасував державну реєстрацію земельних ділянок парку «Знесіння».

Нагадаємо, земельні скандали довкола парку «Знесіння» у Львові тривають роками. У 2017-му суд взагалі скасував ухвалу Львівської міськради, якою та визначила межі парку і виділила землі під ландшафтний парк. Через це активісти почали бити на сполох, що 153 га зеленої зони підуть під забудову.

Крім того відразу поруч із парком розташовано чимало будівель, які фактично «врізаються» в його межі, тож це провокувало нові конфлікти. Одним із найбільших є незаконне будівництво на вул. Довбуша, 15, що на території парку «Знесіння». Його пов’язують із екснардепами братами Дубневичами.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *