ОСТАННІ НОВИНИ

У Садового відкидають закиди щодо «дерибану» земель на «Знесінні» під забудови

Соломія Головіна

|

Активістка Зоряна Іванків забила на сполох, мовляв, територію парку «Знесіння» «роздробили» на 22 ділянки, з них у Держземкадастрі вже зареєстрували сім. Вона припустила, що у такий спосіб готують «дерибан» землі під чергову забудову. Кореспонденту Львівського порталу у Львівській міській раді це спростували, наголосивши, що жодним чином не йдеться ні про яке розкрадання території парку.

 

«У регіональному ландшафтному парку «Знесіння» з метою внесення відомостей про 22 земельні ділянки до Державного земельного кадастру відбувається підготовка під розграбування території», – наголосила активістка.

Як вона зауважила, на даний момент зареєстровано 7 земельних ділянок величиною 2,7945га, 0,0921га, 0,8339га, 0,1731га, 0,0808га, 110,9166га. Має бути ще зареєстровано решту земельних ділянок, загальною кількістю 22 ділянки.

«Для чого територія ландшафтного парку розбивається на невеликі земельні ділянки з присвоєнням кадастрових номерів? Під інвесторів, під забудовників, під меценатів!!!? В 2001 році парк отримав Акт на землекористування на площу 153,6га, то чому ж не було оформлено єдиний кадастровий номер на цю земельну ділянку. Чи не з цього приводу в парку впродовж 5-ти років немає директора РЛП «Знесіння», а тільки виконуючі обов’язки директора парку, які постійно змінюються. І установа підпорядкована департаменту містобудування ЛМР. Відповідно над парком постійно нависає небезпека забудови», – зауважила Зоряна Іванків.

Своєю чергою директор департаменту містобудування Львівської міськради Сергій Коровайник пояснив у коментарі Львівському порталу, чому йде мова про 22 кадастрові номери, а не один:

«У 2001 році на підставі відповідної ухвали парк «Знесіння» отримав у постійне користування земельні ділянки загальною площею 153 га. Сама площа парку передбачає набір з різних ділянок, і вони між собою не стикуються. Якщо підняти державний акт, ми також побачимо декілька різних земельних ділянок, які в загальному «наливають» цю площу. Кадастровий номер має бути присвоєний по контуру ділянки, тобто, якщо є такі, що між собою не стикуються, вони матимуть два кадастрові номера. Оскільки вони між собою не мають об’єднання, то і номерів також буде 22

Якщо взяти державний акт парку «Знесіння», ми побачимо одну велику територію і низку менших ділянок, які включають зелені насадження. В районі парку багато індивідуальних забудов, які «врізаються» в парк, які, власне, і повиокремлювали станом на 2001 рік частину земельних ділянок з цими зеленими насадженнями. Тому зробити одну загальну земельну ділянку у 2001 році було неможливо, адже їх є багато».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *