ОСТАННІ НОВИНИ

Суд скасував парк «Знесіння»?

|

Сихівський районний суд Львова у складі головуючого судді Радченко Е.А. розглянувши справу за позовом ПП «Факторія» до ЛМР, визнав протиправною та скасував ряд пунктів ухвали Львівської міської ради «Про затвердження меж і надання земельної ділянки у постійне користування регіональному ландшафтному парку «Знесіння» у м. Львові. Про це йдеться в постанові суду, яка опублікована у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

«Поновити Приватному підприємству «Факторія» строк звернення до адміністративного суду.

Позовні вимоги Приватного підприємства «Факторія» до Львівської міської ради про визнання протиправною та скасування ухвали міської ради – задовольнити.

Визнати протиправними та скасувати пункти 1, 2, 6 ухвали Львівської міської ради № 1113 від 21 червня 2001 року «Про затвердження меж і надання земельної ділянки у постійне користування регіональному ландшафтному парку «Знесіння» у м. Львові та деякі територіальні і нормативно-організаційні питання функціонування регіонального ландшафтного парку «Знесіння», – йдеться у постанові суду.

Постанова може бути повністю або частково оскаржена шляхом подання апеляційної скарги до Львівського апеляційного адміністративного суду через Сихівський районний суд Львова протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Правозахисниця Наталя Сінкевич заявляє, що таким чином донецький суддя Радченко скасував парк «Знесіння».

«Одне засідання! І суддя Радченко оскаржує рішення ЛМР 16 річної давнини! І приймає рішення про скасування Державного акту парку «Знесіння». Суддя Радченко – це то самий подарунок із Донецька, який свого часу скасував історичний ареал у Львові за позовом пенсіонера, який прибудував балкон і не міг його узаконити через те, що це територія ареалу. Що йому парк, що йому ареал… так, дріб’язок», – обурюється юрист.

Правозахисниця б’є на сполох, бо скасування меж «Знесіння» призведе до забудови 153 гектарів парку, який фактично в центрі Львова.

«Я розумію що 153 гектари в центрі міста це неймовірний шматок для всіх забудовників і що ціна питання величезна. Я розумію, що напевно в Донецьку інша ментальність і інше виховання. Але я не розумію чому ця бл***… ця погана людина в мантії ще досі на волі», – емоційно відреагувала на рішення судді Радченко Наталя Сінкевич.

За її словами, вже готується апеляція на рішення судді Радченка, а також скарга на його роботу вцілому.

Також правозахисниця опублікувала саму постанову, ряд пунктів якої було скасовано.

Раніше Львівський портал повідомляв, що забудовник парку «Знесіння» знову прокинувся. ТзОВ «Архібуд» подав клопотання, щоб йому продовжили строки апеляційного оскарження справи.

ТзОВ «Архібуд» програло суд апеляційної інстанції щодо визнання недійсним договору оренди земельної ділянки у парку «Знесіння» (Довбуша, 15).

До цього Господарський суд Львівської області частково задовольнив позов щодо забудови ТзОВ «Архібуд» парку «Знесіння».

Будівництво пов’язаною із народними депутатами від БПП Ярославом та Богданом Дубневичами. Воно ведеться фірмою «Архібуд» на вул. Довбуша із порушеннями природоохоронного, оборонного та земельного законодавств. Історія з цим парком триває ще з 2007 року і тягне за собою не одну оборудку та судову тяганину.

Детальніше про незаконне будівництво у парку «Знесіння» Львівський портал писав у матеріалі: «Чим дихатимеш, Львове? Як місту відтяли частину «зелених» легень на поталу забудовникам».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *