ОСТАННІ НОВИНИ

Лукашенко: Білорусь отримала ядерну зброю РФ, потужнішу за скинуту на Хіросіму і Нагасакі

Анастасія Диняк

|

Самопроголошений президент Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь вже отримує російську тактичну ядерну зброю, яка є втричі потужнішою за атомні бомби, які США скинули на Хіросіму і Нагасакі в 1945 році. Про це пише Reuters.

Belarusian President Alexander Lukashenko visits a military-industrial complex facility in the Minsk Region

«У нас є ракети і бомби, які ми отримали від Росії… Бомби втричі потужніші, ніж ті, що були скинуті на Хіросіму і Нагасакі», – заявив Лукашенко.

Нагадаємо, російський диктатор Владімір Путін заявив, що збирається до 1 липня розмістити тактичну ядерну зброю на території Білорусі.

У квітні міністр оборони Білорусі Віктор Хренін заявив, що на території країни вже готують майданчики для розміщення стратегічної ядерної зброї РФ.

В американському Інституті вивчення війни назвали це черговою спробою маніпулювати Заходом. Речник Ради національної безпеки Джон Кірбі заявив, що наразі США не бачать жодних ознак переміщення російської ядерної зброї до Білорусі.

Зі свого боку глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що розміщення російської ядерної зброї на території Білорусі може становити загрозу для безпеки Європейського Союзу та пригрозив санкціями.

А секретар РНБО України Олексій Данілов вважає, що заяви Путіна про переміщення частини ядерної зброї до Білорусі наближають дестабілізацію Росії.

У ГУР переконані, що Путін вдається до ядерного шантажу, бо зазнає поразки на полі бою. Секретар РНБО Олексій Данілов також заявив, що погрози ядерною зброєю – це прояв безсилля і страху РФ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Reuters

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *