ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян кличуть на велопробіг, щоб зібрати кошти на ремонт дитячої лікарні

Наталя Дуляба

|

25 червня у Львові відбудеться традиційний благодійний велопробіг за участю співака Арсена Мірзояна. Кошти від купівлі квитків підуть на облаштування приймальної зони важких пацієнтів у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі. Про це Львівському порталу повідомили у медзакладі.

Велопробіг, який цьогоріч пройде у Львові вже вшосте, розпочнеться о 12:00 год. на площі Ринок.

Його мета – зібрати щонайменше 500 тисяч грн на реконструкцію та облаштування зони прийому важких пацієнтів у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі.

Маршрут довжиною у 10 км розробив велоактивіст Володимир Лиховид. Подолати його може кожен. Для участі у велопробігу потрібно придбати квиток за цим посиланням, його вартість становить 300 грн. Всі кошти підуть виключно на дитячу лікарню.

Натисніть на зображення для збільшення

Додамо, що благодійний велопробіг організовують за ініціативи Арсена Мірзояна та благодійного фонду «Запорука». Завдяки попереднім заходам вдалося зібрати близько 1 млн грн.

Їх витратили на ремонт 6 палат відділення гематології та інтенсивної хімієтерапії, 3 кімнат кабінету функціональної діагностики лікарні, а також на купівлю 5 інфузоматів для онкохворих дітей.

Нагадаємо, Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр, відомий у народі як Чорнобильська лікарня, розташований у Львові на вул. Дністерській, 27.

Тут щороку допомогу отримують понад 200 онкохворих дітей. Детальніше про те, як потрапити на прийом до лікаря, читайте за цим посиланням.

Цей медзаклад МОЗ визнало кращою дитячою лікарнею України 2021 року. У лютому 2022 року тут відкрили дитячу клініку трансплантації кісткового мозку.

Пересадку кісткового мозку у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медцентрі оплачує держава. Також лікарні дозволили проводити трансплантацію органів від померлих донорів, такі операції теж покривають коштом держбюджету.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *