ОСТАННІ НОВИНИ

Третя ОШБр під Бахмутом відкинула росіян на 1,2 км

Анастасія Диняк

|

За добу 7 червня Третя штурмова бригада відкинула ворога з територій обсягом 1,8 км вздовж фронтової лінії та на 1,2 км у глибину фронту у районі Бахмута. Про це повідомили у пресслужбі бригади.

«Внаслідок наступальних дій 2-го штурмового батальйону, значних втрат зазнали підрозділи 57-ї бригади РФ та загони тюремників «шторм z»: близько 30 «двохсотих»; та 40 «трьохсотих» росіян. Також ліквідовано склади з російським БК, техніку, зокрема ББМ, танки та артилерію противника, – йдеться у повідомленні.

Військові додали, що сили ворога майже повністю відкинуто за канал, де ще нещодавно були розташовані позиції окупантів.

Нагадаємо, 19 травня в ЗСУ заявили, що перехоплюють ініціативу на Бахмутському напрямку та намагаються контратакувати рашистів. Зі свого боку командувач Сухопутних військ Олександр Сирський повідомив про просування по флангах у передмісті Бахмута і фактичне наближаються ЗСУ до взяття міста у тактичне оточення.

Засновник ПВК «Вагнера» Євгеній Прігожин оголосив про відвід своїх найманців із Бахмута до 1 червня. Росія натомість заводить туди своїх десантників і мотострілецькі підрозділи. Українські військові, користуючись нагодою, б’ють по «вагнерівцях», коли ті виходять із міста.

Ні Генштаб, ні Міноборони, ні президент не коментують детально хід подій на Бахмутському напрямку, але кажуть, що Сили оборони України й надалі мають тут успіхи, а рашисти втрачають свої позиції.

За українськими даними за повних дев’ять місяців боїв у Бахмуті загинули майже 23 тисячі «вагнерівців», втрати Сил оборони України у 7,5 разів менші.

Додамо, що станом на початок травня було відомо, що на Бахмутському напрямку воюють майже 26 тисяч російських окупантів. За даними ЗСУ, втрати ворога щодоби тут становлять у середньому 100 осіб.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *