ОСТАННІ НОВИНИ

У ЗСУ розповіли, скільки бійців РФ кинула на Бахмутський напрямок

Анастасія Диняк

|

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий розповів, що на Бахмутському напрямку проти Сил оборони воює 25,6 тисячі російських окупантів. Про це пише РБК-Україна.

«На Бахмутському напрямку проти нас воює 25,6 тисячі особового складу, 65 танків, 450 бойових броньованих машин, 154 гармати, 56 реактивних систем залпового вогню. Це більше, ніж армія Чехії чи Угорщини», – зазначив Череватий.

Він також додав, що РФ щодня втрачає в районі Бахмута близько 100 осіб.

Передісторія

Інтенсивні бойові дії у Бахмуті тривають вже дев’ять місяців поспіль. Наприкінці березня Генштаб заявив, що потенціал окупантів на Бахмутському напрямку потроху падає, але рашисти натомість почали наступати на Авдіївку і Мар’їнку. Незважаючи на це, ситуація у Бахмуті досі є надскладною, місто є одним із епіцентрів найінтенсивніших бойових дій.

На початку квітня командувач Сухопутних військ Олександр Сирський відзначив, що в Бахмуті росіяни перейшли до тактики випаленої землі, яку активно застосовували у Сирії. Незважаючи на перетворення міста у руїни, Україна все ще контролює ситуацію.

При цьому генерал-полковник Сирський вважає, що ЗСУ рано чи пізно скористаються тим, що ворог видихається саме на цій ділянці фронту.

У Міноборони кажуть, що саме завдяки сирійській тактиці рашистам вдається, хоч і повільно, але все ж таки просуватись у Бахмуті. Це відбувається тому, що українським військовим стає практично неможливо тримати оборонні позиції на території, де практично зруйновані всі будівлі.

Президент Володимир Зеленський каже, що рішення про відхід Сил оборони з Бахмута може бути ухвалено лише при загрозі великих втрат особового складу. Втім це тоді створить сприятливі умови для наступу російських окупантів на Краматорськ та Слов’янськ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *