ОСТАННІ НОВИНИ

Сили оборони мають успіхи на Бахмутському напрямку, – Маляр

Анастасія Диняк

|

Епіцентром бойових дій залишається Бахмутський напрямок, там українські військові мають успіх. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

«Оборонна операція містить все, в тому числі і контрнаступальні дії. Тому, на деяких напрямках ми переходимо до наступальних дій. Зокрема, епіцентром бойових дій залишається Бахмутський напрямок. Там ми рухаємось доволі широким фронтом. Маємо успіх. Займаємо панівні висоти. Ворог в обороні, хоче утримати позиції. На півдні – ворог в обороні. Тривають бої місцевого значення», – зазначила Маляр.

Напередодні стало відомо, що й у Бахмуті вагнерівців замінюють повітряно-десантними військами РФ та мотострілецькими підрозділами.

Згодом про це ж заявила і британська розвідка, а сам власник «Вагнера» Євгеній Прігожин анонсував, що до 1 червня передасть свої позиції у Бахмуті Міноборони РФ. Хоча Прігожин ще на початку травня говорив, що виводить своїх бійців із Бахмута.

Передісторія

19 травня в ЗСУ заявили, що перехоплюють ініціативу на Бахмутському напрямку та намагаються контратакувати рашистів.

Зі свого боку командувач Сухопутних військ Олександр Сирський повідомив про просування по флангах у передмісті Бахмута і фактичне наближаються ЗСУ до взяття міста у тактичне оточення.

Станом на 24 травня українські військові мали успіхи на бахмутському напрямку.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *