ОСТАННІ НОВИНИ

ЗСУ просунулися ще на кілометр на Бахмутському напрямку, – Маляр

Ольга Денисяка

|

На Бахмутському напрямку українські війська перейшли з оборони в наступ. За минулу добу захисники просунулися на різних ділянках на відстань від 200 до 1100 метрів. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

«Епіцентром бойових дій залишається схід. На Бахмутському напрямку наші війська перейшли з оборони в наступ. За добу, що минула, маємо просування на різних ділянках Бахмутського напрямку від 200 до 1100 метрів», – повідомила Маляр.

Вона зазначила, що росіяни на цьому напрямку перейшли до оборони, намагаючись утримати займані позиції. Наразі ворог стягує свої резерви на цей напрямок з глибини для захисту. Вагнерівці залишаються подекуди у тилових підрозділах. Станом на зараз бойові дії веде регулярна армія РФ, задіює десантно-штурмові загони. 

«Так довго тримати оборону Бахмутського напрямку та зараз на ньому наступати  вдається в тому числі завдяки зазделегідь підготовленим укріпленням. Вся місцевість довкола – це фактично укріп.район. Готувалось укріплення завчасно силами наших військ та місцевих військових адміністрацій. Будували капітально», – додала Ганна Маляр.

Нагадаємо, 19 травня в ЗСУ заявили, що перехоплюють ініціативу на Бахмутському напрямку та намагаються контратакувати рашистів. Зі свого боку командувач Сухопутних військ Олександр Сирський повідомив про просування по флангах у передмісті Бахмута і фактичне наближаються ЗСУ до взяття міста у тактичне оточення.

Засновник ПВК «Вагнера» Євгеній Прігожин оголосив про відвід своїх найманців із Бахмута до 1 червня. Росія натомість заводить туди своїх десантників і мотострілецькі підрозділи. Українські військові, користуючись нагодою, б’ють по «вагнерівцях», коли ті виходять із міста.

Ні Генштаб, ні Міноборони, ні президент не коментують детально хід подій на Бахмутському напрямку, але кажуть, що Сили оборони України й надалі мають тут успіхи, а рашисти втрачають свої позиції.

За українськими даними за повних дев’ять місяців боїв у Бахмуті загинули майже 23 тисячі «вагнерівців», втрати Сил оборони України у 7,5 разів менші.

Додамо, що станом на початок травня було відомо, що на Бахмутському напрямку воюють майже 26 тисяч російських окупантів. За даними ЗСУ, втрати ворога щодоби тут становлять у середньому 100 осіб.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *