ОСТАННІ НОВИНИ

Загибель людей через закрите укриття в Києві: затримано чотирьох людей

Наталя Дуляба

|

Правоохоронці затримали трьох посадовців та охоронця столичної поліклініки у справі про службову недбалість, яка спричинила загибель трьох людей під час ракетної атаки на Київ у ніч на 1 червня. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі генпрокурора.

Серед затриманих – перший заступник Деснянської РДА, директор поліклініки та його заступник, а також охоронець медзакладу.

Усім трьом посадовцям збираються оголосити підозру за ч. 2 ст. 367 ККУ (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки), а охоронцю – за ч. 3 ст. 135 ККУ (залишення в небезпеці, що призвело до смерті).

Раніше прокурори спільно з поліцією провели обшуки у двох департаментах Київської міської держадміністрації, приміщенні Деснянської райдержадміністрації та в самому медзакладі, де під час повітряної тривоги киянам не відчинили укриття.

Нагадаємо, у ніч на 1 червня Росія обстріляла Київ 10 ракетами «Іскандер М/К», всіх їх вдалося збити. Незважаючи на це, від уламків загинули троє людей, ще 15 отримали поранення.

Серед убитих уламками російських ракет – мама і 9-річна донька. Вони загинули біля поліклініки, не дочекавшись відкриття бомбосховища. Попри оголошену повітряну тривогу воно було зачинене.

Правоохоронці вже розпочали розслідування і відкрили кримінальне провадження за фактом службової недбалості.

У поліції також анонсували перевірки бомбосховищ в усіх областях України. Їх будуть проводити разом із рятувальниками.

На трагедію відреагував і президент Володимир Зеленський. Він наголосив, що за доступність укриттів відповідає місцева влада, тож якщо вона не справляється з цим своїм обов’язком, має понести відповідальність.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *