ОСТАННІ НОВИНИ

Загибель людей через закрите бомбосховище у Києві: що кажуть правоохоронці

Наталя Дуляба

|

Троє людей загинули, в тому числі й 9-річна дитина, намагаючись потрапити у закрите бомбосховище в поліклініці під час ракетної атаки на Київ у ніч на 1 червня. За фактом службової недбалості посадовців уже відкрили кримінальну справу. Про це Львівському порталу повідомили у Нацполіції України.

У ніч на четвер, 1 червня, Росія випустила по Києву 10 балістичних і крилатих ракет. Українська ППО збила їх усіх, втім через падіння уламків є жертви і пошкодження.

За даними правоохоронців, загинула жінка, а також матір із 9-річною дитиною. Чоловік загиблої розповів, що його дружина й донька загинули біля поліклініки, не дочекавшись відкриття бомбосховища. Незважаючи на повітряну тривогу, воно було зачинене.

«Сьогодні у Києві загинули троє людей: дві жінки та 9-річна дівчинка, які намагалися потрапити у закрите бомбосховище. Закриті бомбосховища під час війни – це не просто байдужість. Це злочин», – так відреагував міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

За цим фактом столична поліція вже відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.367 ККУ (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки).

Як додають в Офісі генпрокурора України, у поліклініці тривають слідчі дії. Хто конкретно був відповідальний за експлуатацію укриття та забезпечення вільного доступу до нього під час повітряної тривоги, наразі встановлюють. Керівництво й персонал медзакладу допитують.

Укриття поліклініки, куди не впустили киян. Фото – Офіс генпрокурора

Ігор Клименко також анонсував перевірки бомбосховищ в усіх областях України. Їх будуть проводити разом із правоохоронцями та рятувальниками.

Загалом під час нічного ракетного обстрілу столиці у ніч на 1 червня поранення отримали 15 людей, 11 із них госпіталізували. Остаточну кількість постраждалих ще встановлюють.

Слідство триває.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *