ОСТАННІ НОВИНИ

Росія знову атакувала Київ. Загинули люди, яких не впустили в укриття

Андрій Котенський

|

Під час ракетного удару терористичної Росії по столиці України у Деснянському районі Києва загинуло троє людей, серед них – 9-річна дитина. Ще 10 осіб було травмовано, серед них також одна дитина. Про це Львівському порталу повідомили у Київській міській військовій адміністрації.

На фото поліклініка, в бомбосховище якої не змогли потрапити люди із вулиці.

Внаслідок падіння уламків ракети також зазнав руйнувань
житловий сектор. У одному будинку повилітали вікна та двері, а вибуховою хвилею зірвало балкон.

Також зафіксовано падіння уламків на дитячу поліклініку, дві школи – вибиті вікна та двері, дільничний пункту поліції, дитячий садок.

За даними Суспільного, дружина киянина Ярослава загинула на вулиці, коли вони з дитиною йшли до укриття — воно, каже чоловік, було зачинене.

«Була тривога, люди бігли в укриття. Укриття просто не відкрили та й все. Люди, жінки із дітьми, стукали, і в той момент прилетіло», – каже Ярослав.

Окрім дружини Ярослава, під поліклінікою загинули ще двоє людей, серед яких – дитина. Усі в цей час намагалися до укриття. Понад десять людей отримали поранення різного ступеню тяжкості. Уламки впали на дитячу поліклініку, поряд пошкоджені будівлі.

Як розповіли місцеві мешканці, люди не вперше не змогли потрапити до укриття в поліклініці.

«Восени також було таке, зимою не пригадую. Але це вже не перший раз, що закрито. А охоронець ще стверджував, що це рішення адміністрації. Що адміністрація дала вказівку закрити входи… Я хочу сховатися, чому мені закриті двері, я хочу жити», – обурена місцева мешканка, яка пережила атаку.

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що всі укриття мають бути відчиненими під час повітряної тривоги. В такому випадку ця відповідальність покладена на керівника медзакладу та голову району.

«До поліклініки в Деснянському районі виїхали фахівці департаменту муніципальної безпеки і на місці зʼясовують, чому не було доступу до укриття в поліклініці. Відповідальність за роботу укриття несе керівник медзакладу і глава районну, який має контролювати роботу укриттів, що є на мапі міста і повинні працювати», – повідомив Віталій Кличко.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *