ОСТАННІ НОВИНИ

Це відповідальність місцевої влади, – Зеленський про зачинене укриття в Києві

Наталя Дуляба

|

Президент України Володимир Зеленський, коментуючи трагічну загибель трьох киян через зачинене бомбосховище, наголосив, що за доступність укриттів відповідає місцева влада. Якщо вона не виконує своїх обов’язків, то має за це відповідати. Про це він сказав у своєму відеозверненні.

«Захист людей – це захист на всіх рівнях. Укриття мають бути доступними. Ніколи більше не має повторитися ситуація, як цієї ночі в Києві, коли люди прийшли в укриття, а воно було зачинене. Це обов’язок представників місцевої влади – забезпечити наявність і доступність укриттів цілодобово. Боляче бачити недбале ставлення до цього обов’язку. Боляче бачити втрати. І якщо обов’язок на місцях не виконується, це прямий обов’язок правоохоронців – притягати до відповідальності», – підкреслив глава держави.

Нагадаємо, у ніч на 1 червня Росія обстріляла Київ 10 ракетами «Іскандер М/К», всіх їх вдалося збити. Незважаючи на це, від уламків загинули троє людей, ще 15 отримали поранення.

Серед убитих уламками російських ракет – мама і 9-річна донька. Вони загинули біля поліклініки, не дочекавшись відкриття бомбосховища. Попри оголошену повітряну тривогу воно було зачинене.

Правоохоронці вже розпочали розслідування і відкрили кримінальне провадження за фактом службової недбалості.

У поліції також анонсували перевірки бомбосховищ в усіх областях України. Їх будуть проводити разом із рятувальниками.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *