ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові успішно пересадили нирку 9-річному хлопчику

Наталя Дуляба

|

У Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі успішно пересадили орган уже 11 пацієнту. Ним став 9-річний хлопчик, нирку якому віддала мама. Про це Львівському порталу повідомили у медзакладі.

9-річний Тарасик із Золочівщини має вроджену ваду сечовивідних шляхів, тому все своє життя отримує відповідне лікування.

У 2016 році хлопчику зробили пластику сечового міхура у Білорусі, однак у нього розвинулась ниркова недостатність. З 2021 року дитину перевели на діаліз. Тому єдиним шансом на повернення до повноцінного життя була трансплантація нирки.

Родина стала в чергу на посмертний донорський орган, але мама попросила медиків перевірити, чи може вона ним стати. Жінка розповідає, що дуже боялась – раптом якісь невідомі хвороби чи інфекції завадять її бажанню.

Фахівці провели молекулярно-генетичне дослідження і з’ясувалось, що органи матері і сина є сумісними. Операція пройшла успішно, після трансплантації мама і Тарасик почуваються добре.

«Наш центр надає унікальну медичну допомогу дітям з різними патологіями. Одним з таких напрямків є лікування та опіка дітей з хронічною хворобою нирок. Ми можемо проводити нирковозамісну терапію таким пацієнтам, а з 2021 року – виконувати трансплантації нирок. Усі пересадки для пацієнтів повністю безкоштовні, їх фінансує держава», – наголосив дитячий нефролог лікарні Роман Андруневич.

9-річний Тарасик став 11 пацієнтом Західноукраїнського дитячого медцентру, якому провели пересадку органу.

Нагадаємо, Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр, відомий у народі як Чорнобильська лікарня, розташований у Львові на вул. Дністерській, 27.

Тут щороку допомогу отримують понад 200 онкохворих дітей. Детальніше про те, як потрапити на прийом до лікаря, читайте за цим посиланням.

Цей медзаклад МОЗ визнало кращою дитячою лікарнею України 2021 року. У лютому 2022 року тут відкрили дитячу клініку трансплантації кісткового мозку.

Пересадку кісткового мозку у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медцентрі оплачує держава. Також лікарні дозволили проводити трансплантацію органів від померлих донорів, такі операції теж покривають коштом держбюджету.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЗСДМЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *