ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові на вул. Героїв УПА зведуть нову багатоповерхівку

Андрій Котенський

|

Поміж будинками на вулиці Героїв УПА, 11 планують збудувати новий багатоповерховий житловий будинок. На засіданні сесії 26 травня депутати Львівської міськради затвердили ТОВ «Резерв Плюс», що належить групі будівельних компаній «Інтергал-Буд», проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки та передали її в оренду на 10 років, повідомляє Zaxid.net.

У березні 2021 року ТОВ «Резерв Плюс» придбало на онлайн-аукціоні в Львівської міськради двоповерхову будівлю на вул. Героїв УПА, 11. За будівлю площею 450,6 м2 компанія заплатила всього 8 млн грн.

Як вказано у пояснювальній записці, 30 січня 2023 року фірма «Резерв Плюс» звернулася до міськради Львова з проханням затвердити проект землеустрою ділянки під придбаною нерухомістю площею 0,09 га та передати її в оренду на 10 років для будівництва багатоповерхового житлового будинку. 26 травня депутати цей проект затвердили. За цю землю компанія буде щороку сплачувати міськраді 235 тис. грн.

ТОВ «Резерв Плюс», згідно з даними YouControl, належить до групи компаній «Інтергал-Буд» народного депутата 5-8 скликань Володимира Зубика. У січні 2022 року слідчі відкрили кримінальне провадження, в якому фігурують компанії групи «Інтергал-Буд», їх підозрюють у несплаті податків та відмиванні грошей. У січні 2023 року у головному офісі «Інтергал-Буду на пл. Старий Ринок у Львові детективи Бюро економічної безпеки (БЕБ) провели обшуки і вилучили знайдені там 249 тис. доларів США та 800 тис. грн.(загалом це близько 10 млн грн).

Раніше Львівський портал повідомляв, що будівельна компанія «Інтергал-Буд», яка звела на вул. Шевченка, 60 у Львові ЖК «Семицвіт», продає футбольне поле на даху паркінгу «з можливістю надбудови», а також будівлю дитсадка «під будь-який вид бізнесу».

Недалеко від кільця на вул. Липинського «Інтергал-Буд» хоче звести масштабний житловий комплекс із апарт-готелем, офісами із магазинами.

Цікаво, що у 2017 році, під час засідання Львівської міськради 34 депутати проголосували за звільнення забудовника «Інтеграл-Буд» від сплати пайового внеску у бюджет Львова в розмірі 1,5 млн грн.

Офіс генпрокурора не зміг арештувати 10 млн грн, знайдених під час обшуків в «Інтергал-Буді».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *