ОСТАННІ НОВИНИ

На вулицю Шевченка повертаються трамваї. Трирічний ремонт на фініші

Андрій Котенський

|

Львів на фініші трирічної реконструкції 2 км вулиці Шевченка. На «останній ділянці» проїжджої частини завершили укладати верхній шар асфальту і вже з вівторка, 30 травня, стартує тестовий запуск трамвая №7, який на час ремонту не курсував. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ЛКП «Львівавтодор».

За словами керівника «Львівавтодору» Миколи Власюка, впродовж чотирьох днів на вулиці вже мали б запрацювати адаптивні «розумні» світлофори, що регулюватимуть рух в залежності від інтенсивності трафіку автомобілів.

25 травня підрядна організація ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» заасфальтувала останній відрізок велодоріжки в межах реконструкції вул. Шевченка – на ділянці від будинку № 13 до № 90. Загальна протяжність велоінфраструктури в рамках реконструкції вул. Шевченка: велосмуг – 620 м, велодоріжок – 1400 м.

У п’ятницю, 26 травня, близько 17 год. завершили роботи з укладання верхнього шару асфальту на останній ділянці проїжджої частини – від будинку №13 до №47. Тож вже найближчим часом вул. Шевченка планують повністю відкрити для руху транспорту, про це у ЛКП «Львівавтодор» обіцяють повідомити додатково.

«На останньому відрізку вул. Шевченка сьогодні тривала укладка верхнього шару асфальту. Паралельно проводяться роботи із монтажу контактної мережі. За інформацією  ЛКП «Львівелектротранс», попередньо у вівторок має відбутися контрольна «обкатка» трамвая», – повідомив Микола Власюк.

У зв’язку з тестовим запуском трамвая №7 водіїв закликають не паркувати свої транспортні засоби біля трамвайних колій вул. Шевченка. Автомобілі, які заважатимуть руху трамвая та спеціальної техніки, – вилучатимуть на арештмайданчик.

Нагадаємо, що за понад три роки капітального ремонту невеликої частини вулиці Шевченка, довжиною близько 2 км, з міського бюджету Львова вже витратили близько 335 мільйонів гривень коштів платників податків.

Як відомо, ремонт частини вулиці Шевченка від церкви святої Анни до вулиці Левандівської (відстаннь близько 2 км – ред.) стартував ще 30 січня 2020 року у три етапи і мав бути завершений за два роки.

Перший етап – облаштування квазікільця від вул. Залізничної до вул. Левандівської. Цю ділянку відремонтували за майже 90 мільйонів гривень.

Другий етап – ремонт ділянки від церкви святої Анни до вул. Я. Мудрого. Обійшовся місту у майже 59 млн грн.

Третій етап – це ремонт ділянки від вул. Я. Мудрого до вул. Залізничної. Вартість робіт становить 186,6 млн грн.

Усі роботи проводив ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл».

Варто зауважити, що вулиця Щевченка є однією із головних дорожніх артерій Львова, що тягнеться майже від центру міста до мікрорайонів Рясне і Рясне-Руської. Ділянка вулиці Шевченка (від вулиці Левандівської до вулиці Омеляна Ковча) на сьогодні пережила ямковий ремонт і також потребує капітального ремонту.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *