ОСТАННІ НОВИНИ

Медведчука позбавили права вести адвокатську діяльність

Наталя Дуляба

|

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Київської області позбавила права займатись адвокатською діяльністю проросійського політика Віктора Медведчука, обвинуваченого у державній зраді. Про це повідомив засновник адвокатського бюро «Титикало та партнери» Роман Титикало.

«Медведчук більше не адвокат. Історична справедливість відбулась! Щойно Дисциплінарна палата КДКА Київської області щойно задовольнила нашу з Іллею Костіним скаргу та позбавила Медведчука права на ведення адвокатської діяльності», – написав він.

Роман Титикало додав, що робота щодо позбавлення Віктора Медведчука права вести адвокатську діяльність стартувала ще у 2016 році. Таким чином до ухвалення відповідного рішення минуло близько семи років.

Нагадаємо, Віктор Медведчук є проросійським політиком, екснардепом від уже забороненої партії ОПЗЖ, кумом російського диктатора Владіміра Путіна.

Через кілька днів після повномасштабного вторгнення Росії в Україну з’ясувалось, що Медведчук утік зі столиці і переховувався на території Київщини. 12 квітня 2022 року його спіймали під час спроби таємно виїхати в Москву під покровительством ФСБ.

Медведчуку оголосили підозру за ч.1 ст.111 (державна зрада), ч.1 ст.258-3 (сприяння терористичній організації) та за ч.1 ст.438 (розграбування національних цінностей) Кримінального кодексу України.

У вересні 2022 року його обміняли на дві сотні захисників «Азовсталі», тому одіозний політик перебуває в Росії.

Вже з території держави-агресора Медведчук намагається реанімувати свою політичну кар’єру. Зокрема на початку 2023 року він заявив, що хоче створити новий політичний рух, аби нібито об’єднати всіх «опонентів» президента Володимира Зеленського.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *