ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський: росіяни не захопили Бахмут

Анастасія Диняк

|

Під час пресконференції у Хіросімі в Японії президент України Володимир Зеленський заявив, що станом на 21 травня російські окупанти не захопили Бахмут на Донеччині. Про це пише Українська правда.

«Ми тримаємося і воюємо завдяки мужності наших воїнів та своєму розуму. Ми не кидаємо людей вмирати, для нас люди – це скарб, це найголовніше, що у нас є. Немає ніяких непорозумінь. Я чітко розумію, що відбувається у Бахмуті. І ми всі чітко розуміємо, для чого все це робиться. Я не можу ділитися з вами тактичними поглядами наших військових… але ми розуміємо, що ще трошки, і ми будемо перемагати», – зазначив Зеленський.

Він також наголосив, що наразі українські Сили оборони виконують дуже важливі завдання, а Бахмут не є під повним контролем російських окупантів.

Нагадаємо, заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що російським окупантам не вдалось оточити Бахмут і вони втратили частину панівних висот довкола міста. Триває просування Сил оборони.

Напередодні Маляр повідомила, що у Бахмуті тривають важкі бої. Ситуація критична, але українські війська тримають оборону в районі «Літак».

Ще днем раніше Ганна Малр повідомляла, що Росія перекинула на Бахмутський напрямок ще декілька тисяч військових. Через це українські захисники дещо знизили темпи просування.

Додамо, що напередодні Американський інститут вивчення війни заявив про те, що українські війська перехопили тактичну ініціативу та досягли тактично значних успіхів в районі Бахмута у ході контрнаступальних операцій.

Речник Східного угруповання Збройних сил України Сергій Череватий 19 травня також підтвердив, що Збройні сили України перехоплюють ініціативу на Бахмутському напрямку та намагаються контратакувати.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *