ОСТАННІ НОВИНИ

Генштаб показав руїни Бахмута, охоплені димом від обстрілів

Наталя Дуляба

|

Український Генштаб опублікував фото, на яких руїни Бахмута ніби огорнув туман. Але насправді це над містом постійно стоїть густий дим від обстрілів, які не вщухають.

«Так виглядає Бахмут. Вам може здатися, що це туман. Але ні. Це задимлення від пожеж та димових снарядів, які використовує ворог у відчайдушних спробах прорвати нашу оборону», – вказано у повідомленні.

Світлини того, що залишилось від українського Бахмута, зробили бійці львівської 24 механізованої бригади імені короля Данила. Її мотопіхотний батальйон зараз тримає оборону міста-фортеці.

«Після короткої тактичної паузи противник знову розпочав активні штурмові дії житлових кварталів. Вогонь артилерії, ракетні та авіаційні удари не вщухають ні на хвилину. Кожний метр міста зараз під артобстрілом», – цитує пресслужба 24 бригади командира підрозділу на псевдо Принц.

Нагадаємо, ще на початку травня командувач Сухопутних військ Олександр Сирський повідомляв про контратаки українських захисників у Бахмуті. Після них ворог утік із деяких позицій у місті.

Сили оборони продовжили контрудари у Бахмуті і 10 травня стало відомо, що окупантам у місті довелося відступати на 2 км на деяких ділянках. Станом на 13 травня, як каже Сирський, на деяких ділянках Бахмутського фронту ЗСУ просуваються вперед.

Тим часом самі рашисти виправдовують свої невдачі у Бахмуті браком боєприпасів, хоча це, як стверджують в Міноборони України, неправда. Ще напередодні 9 травня росіяни перегрупувались тут і посилили обстріли, бажаючи остаточно захопити місто до сакральної дати.

Перед самим 9 травня рашисти обстріляли Бахмут ще й  забороненими фосфорними боєприпасами.

Додамо, що інтенсивні бойові дії у Бахмуті тривають вже більше дев’яти місяців поспіль. Це місто є одним із епіцентрів найінтенсивніших бойових дій на всьому фронті.

На початку квітня росіяни в Бахмуті перейшли до тактики випаленої землі, яку активно застосовували у Сирії. Незважаючи на перетворення міста у руїни, Україна все ще контролює ситуацію.

Хоча у Міноборони визнавали: саме завдяки сирійській тактиці рашистам вдається, хоч і повільно, але все ж таки просуватись у Бахмуті. Це відбувається тому, що українським військовим стає практично неможливо тримати оборонні позиції на території, де практично зруйновані всі будівлі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *