ОСТАННІ НОВИНИ

До зими хочемо повністю завершити війну, – Данілов

Наталя Дуляба

|

Українська влада хоче завершити війну з Росією до зими 2023 року. Про це секретар РНБО Олексій Данілов сказав в інтерв’ю агентству Report, пише Укрінформ.

«До зими ми хочемо повністю завершити війну…», – зауважив він.

Відповідаючи на запитання, чи завершиться війна повним відновленням територіальної цілісності України, зокрема визволенням Криму, Данілов сказав: «У нас є спільний план – звільнити всі наші території від терористів, які на нас напали. Єдине питання – час. Чи буде проведено одну або кілька операцій, залежить від багатьох обставин. Ми не обмежуватимемося часом, боротимемося, скільки буде потрібно».

Як повідомляв Львівський портал, президент Володимир Зеленський напередодні заявив, що Україні потрібно більше часу для початку контрнаступу, оскільки військові ще очікують деякої допомоги Заходу, зокрема бронетехніки, яка надходить партіями.

Водночас глава держави розповів, що з наявними зараз силами і засобами Україна може йти в успішні атаки проти окупантів, але тоді будуть значні втрати серед особового складу. А це, як вважає Зеленський, є неприйнятно.

Додамо, 10 травня стало відомо, що українські військові успішно контратакували у Бахмуті, через що рашистам довелось відходити із деяких позицій на 2 км.

12 травня Володимир Зеленський повідомив, що Сили оборони зупинили і відкинули назад російську армію на деяких напрямках фронту.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *