ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський: Україні потрібно більше часу для контрнаступу

Анастасія Диняк

|

Президент Володимир Зеленський заявив, наразі Україна все ще очікує обіцяної допомоги західних партнерів, тому для  контрнаступу потрібно трохи більше часу. Про це пише BBC News.

«З тим, що ми маємо, ми можемо йти вперед і бути успішними, але ми втратимо багато людей. Я думаю, що це неприйнятно. Тому нам потрібно почекати. Нам потрібно ще трохи часу», – сказав Зеленський.

Він підкреслив, що бойові бригади, які навчалися й країнами НАТО, готові, однак військові мають певні потреби, зокрема бронетехніку, яка «прибуває партіями».

Зазначається, що українська влада останнім часом намагається знизити очікування прориву, як публічно, так і в приватних розмовах. Якщо результат контрнаступу розчарує Захід, це може означати зменшення військової підтримки і тиск на переговори з РФ.

Високопоставлений урядовець анонімно заявив, що українські лідери «розуміють, що їм потрібен успіх», але наступ не слід розглядати як «срібну кулю» у війні.

Водночас Зеленський висловив упевненість, що українські військові зможуть просунутися вперед, попередивши про ризики «замороженого конфлікту», на який, за його словами, «розраховує Росія».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *